ההרשמה לקרן אייסף לשנת תשפ"ה הסתיימה.
נתראה בשנה הבאה!

לכל שאלה ברישום ניתן לפנות למייל: info@isef.org.il

ספטמבר 2019 - 79

נעמי פינק – מנכ"לית קרן גרוס

 

בעולם הפילנתרופיה והקרנות מוכרת נעמי פינק - מנכ"לית קרן גרוס - כדמות משפיעה ורלוונטית - שותפה פעילה לכל הפרויקטים המשלבים חלוקת מלגות, קידום צעירים וחיילים משוחררים. פינק גם יועצת רבת ניסיון בתחום המעורבות החברתית.

את אחת ממנהלות הקרנות הוותיקות...ספרי על מהות הקרן ודרך פעילותה

"אכן, אומרת פינק, אני מנהלת את הקרן מאז 1992 אך עבדתי בה כבר בשנת 1988 שנה בה הגה מר יוסף גרוס ז"ל את הרעיון לקרן אותה יסד ועל שמו היא נקראת. לפני שהגעתי לקרן למדתי סוציולוגיה, עבדתי באגף הנוער של משרד החינוך, במתנ"סים, שמשתי גם סמנכ"לית של רשת מוסדות חינוך.
"קרן גרוס, שנוסדה בישראל,  נועדה לתמוך בחיילים משוחררים וכל מי ששירת בשרות לאומי או שרות אזרחי, בדרכם לחיים האזרחים. בימיה הראשונים הקרן שמה הדגש על חלוקת מלגות לימודים והקריטריונים לבחירת המלגאים היו בעיקר קריטריונים של מצוינות. כיום אנו מתרכזים בקידום יוצאי הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית כמו צעירים בעלי רקע סוציו אקונומי קשה, בני הקהילה האתיופית, חיילים חרדיים, חיילים בודדים, דרוזים, בדואים, בני מיעוטים ועוד.. בנוסף למלגות הלימודים והקרן מסייעת לצעירים להתאקלם בחברה האזרחית."

למי ניתנת מלגת הלימודים?

"אנו תומכים בסטודנטים הלומדים בכל התחומים ובכל מוסדות הלימוד בתנאי שיהיו מוסדות מוכרים על ידי גורם ממשלתי כמו משרד החינוך, משרד העבודה, המועצה להשכלה הגבוהה וכו'. מדי שנה אנחנו תומכים בכ-3,000 סטודנטים וכן תומכים בהכנה לחיים האזרחיים באמצעות מרכזי צעירים, קרנות אחרות כמו גנדיר או קרן קיסריה, עמותות להכוונה מקצועית כמו "תופסים כיוון", תכנית ההישגים של המועצה להשכלה גבוהה, וכמובן קרן אייסף."

ספרי על השיתוף עם קרן אייסף

"השיתוף עם אייסף נמשך כבר שמונה שנים. אף 'משכתי' את המנכ"ל תומר סמרקנדי להציג ביחד איתי את שיתופי הפעולה שלנו בפורומים שונים, בחו"ל. יש לנו שתי נקודות ממשק – ראשית במלגות (בהן אנו נותנים השלמה של 5,000 ₪ למלגה של אייסף) בערים אותן בוחרת אייסף כמו אשתקד בעפולה ובטירת הכרמל. בנוסף לכך, במסגרת סדנאות משותפות בהן מקדישים יום אחד ל'חשיפה לאקדמיה' כמו לדוגמה באוניברסיטת חיפה: נערכים שולחנות עגולים סביבם יושבים חיילים וסטודנטים מתחומים שונים. הסטודנטים  המציגים בפני החיילים את המקצועות שהם לומדים לקראת התואר. יש לנו הערכה רבה לסמינר השנתי שאייסף עורכים עם בוגרי הקרן שמחזיקים כיום בתפקידי מפתח, ולאור ההצלחות שהשגנו יחד אנחנו מחפשים ערוצים נוספים על מנת להרחיב את שיתוף הפעולה בנינו.

כיצד מתקבלות ההחלטות למתן סיוע?

"עוד מראשית הדרך קמה מועצת נאמנים שבה ליד אישים אחרים מכהנים גם שלושה שופטים עליונים. כל ההחלטות נעשות יחד, אנו מתווים מדי שנה את הדרך ומשנים ומשפרים על פי הדרישות בשטח. כשהתקבלה ההחלטה לתמוך בצעירים המשוחררים ובהכנתם והשתלבותם בחברה האזרחים החלטנו לבנות תכנית ארוכת טווח שתשמש כלי אפקטיבי. הזמנו מחקרים, למדנו מניסיונם של ארגונים הפועלים גם בארץ וגם בחו"ל כמו לדוגמה יוצאי הצבא האמריקאי ולמדנו מהם ומהכלים שפיתחו."

אחרי שנים ארוכות בניהול הקרן כיצד את מסתכלת על תחום הסיוע לצעירים?

"מבחינתי זאת זכות ענקית להיחשף למגזרים כה מגוונים ברחבי מדינה. אני נוכחת בכל סדנא, מכירה מקרוב את האוכלוסיות בהן אנו תמוכים. גם העשייה המרתקת עם מועצת הנאמנים, השופטים העליונות, זכות גדולה נפלה בחלקי."

האם את מרגישה שהובלת שינוי בקרב הצעירים?

"ללא ספק. יש שינוי אדיר ונלמדו לקחים גדולים מעצם הפעילות עם מרכזי הצעירים ויצירת הכלים לסיוע לחיילים המשוחררים בפתח החיים האזרחית. ארגונים כמו פר"ח, אייסף, כל אלה 'היו שם' מהתחלה ועשינו יחד דרך משמעותית. גם בתחום החרדים, ההכוונה למקצועות חדשים, לימודי אנגלית... לפני שבועיים ערכנו גם סדנא להכוונה במגזר הבדואי בסיוע פסיכולוג בדואי.

"קשה שלא להתלהב ולשאוב אנרגיות מכל העשייה הזאת !!!"

יפעת בירודקר

 

יפעת אחת משלוש אחיות, כולן בוגרות גאות של קרן אייסף, היכולות להעיד על תרומת הקרן לחייהן. האחות הבכורה סיימה לאחרונה את תואר הדוקטורט שלה ועובדת במחקר באקדמיה. יפעת ואחותה התאומה עובדות בתחום ההייטק.

ספרי קצת על לימודייך? היכן למדת, לאיזה תואר?

סיימתי תואר משולב בחשבונאות ובכלכלה באוניברסיטה העברית ואחריו התחלתי את לימודי התואר השני בסטטיסטיקה, גם הוא באוניברסיטה העברית. כרגע אני מקווה להצליח לשלב אותו עם עבודה במשרה מלאה.

האם עיסוקך היום קשור בלימודייך?

אני גרה עכשיו במרכז הארץ ועובדת כאנליסטית בחברת ההייטק מובילאיי. אמנם זהו לא המסלול הקלאסי שרואה חשבון מגיע אליו אבל בחרתי לסטות ממנו וללכת לתחום של אנליזה מאחר והוא נראה בעיניי מעניין ומאתגר במיוחד דווקא בחברה כמו מובילאיי. במסגרת העבודה אני נוגעת בסוגיות רבות הקשורות ל- Business של החברה ונחשפת לנושאים רבים שהם מעבר לתחום המאוד ממוקד שאותו למדת. ואני שמחה שניתנה לי ההזמנות להשתלב בחברה שעוסקת בפיתוח טכנולוגיה מהפכנית שתשנה את פני העתיד. וחשוב מכל – היא תציל חיים.

הגישה שלי היא להיות ייחודית בעשייה שלי ולא לעשות בהכרח מה שכולם עושים כי כך מקובל. הרבה מהבחירות שלי בחיים, ובין היתר בחירת הקריירה, מושפעות מהתפיסה הזאת.

מתי שמעת על אייסף לראשונה? כמה שנים למדת על מלגה? האם עבדת בזמן הלימודים?

עוד לפני שהתחלתי את לימודיי האקדמיים שמעתי על קרן אייסף וזה היה חשוב כי התלבטתי אם לעבוד מספר שנים אחרי השחרור מהצבא, כדי לאפשר לעצמי מימון של תואר אקדמי או להיעזר במלגות. התלבטויות ואתגרים שבפניהם, אני מניחה, עומדים בפני רוב הסטודנטים המגיעים לאייסף – כי רובם באים מרקע דומה. כחלק מהמחקר שעשיתי, קראתי על הקרן והרגשתי שהאנג'דה שלה מתאימה לסולם ערכים ותפיסות העולם שלי. לא היה לי ספק שאחתור להיות חלק ממנה ושהיא בעדיפות עליונה משאר המלגות המוצעות לסטודנטים. 
ההחלטה להתחיל בלימודים אקדמיים הביאה איתה גם לשינויים ולהתחלות חדשות כמו המעבר לעיר אחרת. חשוב לי לציין לזכותה של קרן אייסף כי בעבור סטודנט טרי המחשבה על האפשרות לקבל מלגה ובנוסף לסיוע הכלכלי גם תמיכה חברתית - המעניקה תחושה של בטחון, אינם דברים של מה בכך. מבחינת מעורבות חברתית לקחתי חלק בקרן אייסף במשך שלוש שנים, שבמהלכן עבדתי תוך כדי הלימודים בתחום המחקר והאקדמיה. הייתי עוזרת מחקר של מי שהיה הכלכלן הראשי באוצר ועוזרת הוראה. 

מה הייתה מעורבותך בקהילה? נשארת בקשר עם האנשים?

לקחתי חלק בתוכנית חונכות ולאחר מכן הייתי מלווה אקדמית של תוכנית ירושלים. במסגרת התפקיד גם זכיתי בהצטיינות ארצית מטעם הקרן. הרגשתי סיפוק גדול מהתפקיד וזה תרם לי לפתח יכולות של ניהול ויצירתיות. היו הרבה בקשות מטעם סטודנטים והמשאבים לא היו גדולים .זה הצריך מציאת מקורות מימון וסיוע בדרכים אחרות ויצירתיות, קידום שתופי פעולה עם ארגונים גדולים וכדומה. הרגשתי שבזכות התפקיד הצלחתי לגעת בסטודנטים רבים ולסייע להם. זאת דוגמה לתרומה של הקרן מעבר למלגה הכספית וחשוב לי להדגיש שוב שאייסף זה הרבה מעבר לפן הכספי.

מה תרמה לך אייסף? 

אני מרגישה שהקרן עזרה לי לגבש תפיסות חברתיות מיוחדות ורצון לקדם אותן. הקשרים שפיתחתי והאנשים שנחשפתי אליהם מלווים אותי עד היום. לדוגמה כשסיימתי את ההתמחות וכששקלתי ללמוד לתואר שני בסטטיסטיקה - הייתי בצומת החלטות ופניתי לקרן בבקשה שתפנה אותי לאנשים הרלוונטיים כדי להיוועץ בהם ולקבל את ההחלטה הנכונה עבורי. מעבר לכך, רכשתי חברים לחיים ונשארתי בקשר עם רבים, חלק מחבריי הקרובים הם 'אייספיים' ואני מודה על כך.  

האם היית רוצה להחזיר בעתיד חלק ממה שלמדת מאייסף ?

בוודאי, ואני עושה זאת בכל הזדמנות שנקרית בפניי. חשוב לי מאוד להחזיר לקרן שנתנה לי המון, את המשכורת הראשונה שלי במובילאיי תרמתי לקרן, פעלתי לקידום תרומה של מובילאיי לקרן אייסף כחלק מתכונית תרומה של החברה לקהילה. זה בא לידי ביטוי גם בדברים קטנים שאת נתקלת בהם ביום יום, אם זה עזרה בקידום סטודנטים של אייסף בקבלה להתמחות, או מצי'נג שיצא לי לעשות בין אמנית שרצתה לתרום ציוד יקר ודאגתי שזה יהיה לבוגרי אייסף שלמדו באקדמית בצלאל. אין לי ספק שאמשיך ואתרום לקרן אם באופן ישיר ואם בצורה עקיפה דרך שיתופי פעולה עם גופים אחרים. 

ארצה לקדם אג'נדות חברתיות בדומה לאייסף והחלום שלי הוא להקים ארגון שתומך בשילוב נשים בעולם היזמות וההייטק. מהחשיפה שלי לעולם ההייטק אני רואה שהנציגות הנשית מצומצמת מאוד והייתי רוצה לקדם זאת במיוחד בהקשר של נשים מהפריפריה. 

  • חברות בתכנית אייסף למלגה Open or Close

    נוכחות חובה בתכנית למנהיגות חברתית הכוללת כ-15 מפגשים במהלך השנה בימי שישי.

    • עשייה חברתית בקהילה באחד מהפרויקטים החברתיים בתוכנית, בהיקף של 90 שעות בשנה

    • מפגשי הכשרה בהיקף של 2-4 מפגשים לאורך השנה.

    • מלגה בגובה של בין 22,000 ₪ ל28,000, מדי שנה בשיתוף המוסדות האקדמאיים ושותפים נוספים.

    הקרן שומרת לעצמה את הזכות לשנות סכומים אילו ולהתאימם על פי החלטות הנהלת הקרן.

  • מערך התמיכה והליווי Open or Close

    מלגות סיוע כלכלי נוסף למצבי חירום- קרן אייסף פועלת למניעת נשירה על רקע כלכלי באמצעות הענקת מלגות סיוע חירום, לחבריה שנקלעו למשבר כלכלי העלול לפגוע בהמשך לימודיהם.

    מלגות סיוע אקדמי- הקרן מפעילה תכנית שמטרתה לתמוך בסטודנטים הזקוקים לעזרה בלימודים.

    הלוואות ללא ריבית במהלך התואר.

     

  • פרסי הצטיינות למלגה Open or Close

    כחלק מעידוד המצוינות, מעניקה הקרן מידי שנה פרסי הצטיינות אקדמית-חברתית לסטודנטים שגילו מעורבות חברתית משמעותית לצד הישגים גבוהים ומצוינות אקדמית.

  • תהליך המועמדות למלגה Open or Close

    עם קבלתך ללימודים באחד המוסדות האקדמיים בהן פועלת הקרן מתקיים התהליך הבא:

          •   מילוי טפסי המועמדות למלגת אייסף באמצעות מערכת הרישום הזמינה החל מתחילת יוני של שנת הלימודים הקרובה.

    •  שליחת הטפסים למנהל התכנית בהתאם למוסד הלימודים אליו התקבלת

          •   שליחת הטפסים למנהל התכנית בהתאם למוסד הלימודים אליו התקבלת

          •   המידע ייבדק במידה ותמצא מתאים, תוזמן לעבור סדנת מיון וראיון קבלה.

         •   העברת אישורים המעידים על אמיתות הנתונים שהוצהרו.

     

    חשוב לשים לב:

    מועד הגשת הטפסים הינו עד סוף יולי טרם תחילת שנת הלימודים.
    עבור חלק מהמוסדות האקדמיים נדרש למלא טופס לבקשת מלגה במשרדי המוסד ולציין
    במפורש על גבי הטופס את בקשת הצטרפותך כחבר בקרן אייסף.

  • קריטריונים לקבלת מלגה Open or Close

    לחברות בקרן אייסף מתקבלים סטודנטים מבטיחים המגיעים מהפריפריה הכלכלית-החברתית-גיאוגרפית של ישראל, שהם דור ראשון להשכלה גבוהה תוך שימת דגש על מצבם הסוציו-אקונומי, הפוטנציאל האקדמי ומעורבותם החברתית.
     

    תנאי קבלה נוספים

    • עדיפות לשרות צבאי, לאומי או אזרחי מלא.
    • היקף לימודים אקדמאים מלא.
    • הסטודנט/ית אינו לומד/ת בימי שישי.
    • בשנה"ל הקרובה יחל הסטודנט/ית שנת לימודים ראשונה או שנייה לתואר ראשון עם יתרת לימודים של שלוש שנים לפחות.
    • החברות בקרן אייסף תתאפשר רק לסטודנטים הלומדים במוסדות בהם יש לקרן תוכנית משותפת
    • פעילות התנדבותית בקהילה ומעורבות חברתית.
    • התחייבות לא לבצע או להשתתף בכל פעולה שיש בה כדי לפגוע בערכי הקרן כקרן א-פוליטית, יהודית וציונית, המכירה במדינת ישראל כמדינה של הלאום היהודי.
       

    קבלה ללימודים במוסדות בהם מתקיימת תכנית אייסף

    • הטכניון
    • אוניברסיטת חיפה
    • אוניברסיטת רייכמן
    • אוניברסיטת בר אילן
    • אוניברסיטת תל-אביב
    • אוניברסיטת בן גוריון
    • המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון בבאר שבע ובאשדוד
    • המכללה האקדמית להנדסה בראודה כרמיאל
    • מכללת אורנים
    • מכללת אפקה
    • מכללת HIT בחולון
    • מכללת ספיר
    • האוניברסיטה העברית
    • האקדמיה לאמנות ועיצוב-בצלאל
    • מכללת אחווה

    לתשומת לבך

     ימי המפגשים של התכנית למנהיגות חברתית הינם בימי שישי. סטודנט המתעתד ללמוד בימי שישי לא יוכל להתקבל לחברות בקרן אייסף.

מזי קוזי
ריאיון עם מזי קוזי
"הקבלה שלי לאייסף היא האירוע המשמעותי ביותר בחיי האקדמיים, שכן אייסף מהווה עבורי בית, לא רק במובן הבירוקרטי או הרשמי, אלא גם במובן הנפשי והרוחני. אני מרגישה בת מזל שזכיתי להיות חלק מהמשפחה הגדולה והטובה הזו.
מכתב מהסטודנטית עדן בן אור
מכתב מהסטודנטית עדן בן אור
אנחנו זקוקים למלגה כי בזכותה יש לנו הקלה, מרווח לנשימה והקורונה כפי שכולנו יודעים פוגעת בדרכי הנשימה, מילולית. אך יחד עם זאת, הקרן לא נטשה אותנו. הקפידו להסביר לנו שהפעילות תתקיים כרגיל, הן הפרויקטים והן המפגשים. אנחנו מקבלים אך אנחנו גם נותנים בחזרה, כמו בכל שאר השנה. הוסבר לנו היטב שהקרן תעשה הכל כדי שהעתיד שלנו לא יפגע ולכן אני כל כך שמחה שאני חלק מהמשפחה הכי מחבקת בעולם ( אבל במרחק של 2 מטר כמובן)....
הכר את הסטודנטית - צגה גברזגי - ZAga
הכר את הסטודנטית - צגה גברזגי
מאז השנה הראשונה אני לומדת בזכות קרן מלגות לסטודנטים של אייסף ובמעורבות בקהילה פעלתי תחילה במסגרת פר"ח והיום אני עובדת פעמים בשבוע עם הנוער בסיכון, וגם מהבית עם קציני המבחן וכל גורם שהנוער צריך להתמודד מולו ובמסגרת אייסף אני פותחת בימים אלה גם קורס לגיל 19 ומעלה בשכונת נווה יעקב שיעזור להם בהבנת עולם התעסוקה כיום.
ריאיון עם בת אל זגורי – סטודנטית שנה א' לתואר שני באוניברסיטת בן גוריון
ריאיון עם בת אל זגורי – סטודנטית
...היססתי אם להתחיל בלימודים, אך הרגשתי מעין חוב לאבי כי הרי הבטחתי לו שאשוב ללימודים . תוך כדי חיפוש אחרי מקורות מימון מצאתי אתרים של קרנות שונות המעניקות מלגות, אבל הלב אמר לי לבחור באייסף- הקרן הבינלאומית לחינוך. הבנתי שמעבר למלגה אמצא באייסף משהו נוסף, משהו שאני זקוקה לו.
previous arrow
next arrow

Back to top