הכר את הבוגר  מירב בן ארי

מירב, בוגרת אייסף, הצטרפה לקרן בהיותה סטודנטית, בשנה השנייה ללימודיה בתחום המשפטים. מאז הספיקה להקים שני מייזמים חברתיים מוצלחים, בהשראת התנדבותה במועדונית לנוער וצעירים כחונכת בקרן אייסף.

מירב,בוגרת אייסף,גדלה בעיר נתניה,והצטרפה לקרן בהיותה סטודנטית,בשנה השנייה ללימודיה בתחום המשפטים.

מאז הספיקה בן ארי,להקים שני מרכזי נוער,בשתי ערים-מרכזים שנבנו מתוך הניסיון וההשראה אותה שאבה כסטודנטית פעילה בפרוייקט אייסף,כחונכת במועדונית לנוער וצעירים .

"אין ספק שההתנדבות באייסף,חיזקה אצלי את הראייה החברתית וגם כמנהלת מרכזים,בהם מתנדבים סטודנטים מהקרן,אני מזהה גם בהם,כיום,מטען ערכים ייחודי וגילויי אחריות ומנהיגות בולטים".

אל הלימודים היא הגיעה מוקדם משציפתה היות ותכננה ללמוד לבחינה הפסיכומטרית וחשבה שבנוסף,תאלץ לעבוד לפחות למשך שנתיים נוספות,על מנת לחסוך לשכר הלימוד הנדרש לאקדמיה.אך רגע לפני תחילת שנת הלימודים,מצאה עצמה במיונים למרכז הבינתחומי בהרצליה,אשר הסכים לקבל משוחררי צבא ששרתו מעל חמש שנים ללא ציון פסיכומטרי.

בין כלל המועמדים,בינהם טייסים,קצינים בכירים ואנשי כוחות הביטחון,היו למירב,שסיימה כקצינת חינוך בחטיבה ב'גולני', לא מעט חששות...אך לאחר שהבטיחה לפרופ' רייכמן עצמו,כי תהייה מעורבת חברתית ובמקביל,תשמור על רמת ציונים גבוהה,התקבלה בן ארי למכללה המבוקשת ,למסלול בו כל כך חשקה.

אבל רק לאחר שעברה את המיונים,התפנתה לחשוב,רגע,איך בעצם משלמים כעת על הלימודים?!

בהתבסס על ניסיון העבר שלה,הכרות טובה עם עצמה והאמונה ביכולת ההתמודדות שלה כנגד כל הסיכויים- ידעה בוודאות שגם כאן,תמצא את הדרך להסתדר ולשלם את כל התשלומים הנדרשים.

בשנת הלימודים הראשונה,עבדה מירב בארבע משרות במקביל,ולא חשבה שתמצא זמן גם להתנדבות בפרויקט,כחלק מהמחויבות לקבלת מלגת 'אייסף',אך לשמחתה מצאה עצמה פעילה במועדונית לצעירים מתבגרים בהרצליה,במשך 3 שנים מלאות ,שהיו עבורה משמעותיות ומספקות עד מאד.

"הגעתי עם ערכים מהבית וחינוך תמיד היה חשוב אצלנו במשפחה,אבל אין ספק שההתנדבות ב'אייסף' חיזקה אצלי את הראייה החברתית.למדתי המון מהפרקטיקה שאפשר לי הפרויקט במועדונית".

עוד בילדותה הפעילה וכראש מועצת התלמידים,חלמה מירב להיות עורכת דין,כזו המציגה בבתי משפט וצועקת "Objection",בדומה לכל שהוצג בסדרות הטלוויזיה בהן צפתה...אך כשסיימה את לימודיה בהצלחה והחלה לעבוד במקצוע,המציאות המשרדית והאפורה,טפחה על פניה ובמקביל הגיעה הצעה מפתה,שלימים שינתה את חייה.

באותם ימים,החלה הפקת 'רשת',באודישנים לתוכנית ריאליטי חדשה,בשם 'דרוש מנהיג',ופנתה אליה כיוון שאיתרה אותה כמועמדת פוטנציאלית,בשל היותה יו"ר אגודת הסטודנטים של 'המרכז הבינתחומי' בו סיימה את לימודיה.

המשתתפים בתוכנית-סגני ראש עיר,חברי מועצות מקומיות ויזמים חברתיים בעלי ניסיון תעסוקתי מרשים,נדרשו להפגין יזמות ומנהיגות,ולהוכיח שיש בכוחם להוציא אל הפועל את חזונם הייחודי.

הפרס -מלגה מלאה ללימודי מנהל עסקים בבינתחומי ותקציב של 5 מיליון שקלי מקרן רש"י,שיאפשר להפוך את החזון החברתי של המתמודד למציאות.

בן ארי,השתתפה,גיבשה חזון,שכנעה וזכתה!                                                                              "תמיד חלמתי לעזור לבני נוער,כי ידעתי שאך ורק בעזרת חינוך אפשר לעשות שינוי" היא אומרת.

מירב עזבה את משרד עורכי הדין בו עבדה,ויום לאחר סיום התוכנית,קיבלה פנייה מעיריית נתניה, אשר הציעה לה בית לחזון-בניית מרכז שיהווה מסגרת חינוכית משלימה לבני נוער משכבות סוציו-אקונומיות נמוכות."דרך האתגר" נקרא,אז המרכז הנתנייתי ולאחריו הוקם 'דרך הגלים',המרכז התאום והממוקם בעיר הרצליה.

"לא הייתה אף פעם תוכנית ריאליטי כזאת שבאמת עשתה שינוי. הייתה לי הזדמנות לעשות משהו חברתי...לא פשוט להקים מיזם ולקבל כסף...

בזכות התוכנית ,יש לי את האפשרות לקום כל בוקר לעבודה שאני אוהבת,ובעיקר לשנות לאנשים את החיים"

C:\Users\user-1\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\IE\W24QF0NH\IMG_2446.JPG

מירב בטיול אתגרי עם הנערים מאחד ממרכזי הנוער שהקימה

 

מירב מספרת,שלמעשה המרכזים שהקימה,בנויים על אותו קונספט אליו נחשפה לראשונה במסגרת ההתנדבות במועדונית,כסטודנטית בפרויקט 'אייסף'- בשניהם פועלים מדריכים,שמלווים את בני הנוער מכיתות ח' עד יא' במשך מספר שעות בכל יום.הנערים,כולם בנים בעלי בעיות התנהגות,בעיות חברתיות ובעיות לימודיות,נדרשים להשלים את שיעורי הבית שלהם במרכז,כולל הכנה לבחינות,ולהראות שיפור הדרגתי בהישגיהם.במקביל,הם משתתפים בפעילויות חברתיות ובחוגי ספורט אתגרי ויוצאים לטיולים.מירב מדווחת על שיפור הדרגתי ותוצאות מדהימות בציוני בגרות,התנהגות וגיוס לצה"ל.לולא הפעילות במרכז,יש להניח שרבים מהם היו נושרים ממערכת החינוך ואף מסתבכים עם החוק.

המדריכים הבולטים,אגב,הינם חברי אייסף בהווה,אותם מירב מגייסת לשורותיה,מתוך הכרה במטען הערכים הייחודי איתו מגיעים הסטודנטים בקרן,יכולת המנהיגות ולקיחת האחריות וכן הרקע הדומה ממנו הם באים,פעמים רבות,אשר תורם רבות לחיבור עם הנערים.

C:\Users\user-1\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\IE\SJCJCAOY\IMG_0386.JPG

כמי שמאמינה שעל כל בוגר לתרום כפי יכולתו ומעמדו כיום,הקשר עם הסטודנטים,מסייע לה לשמור על הקשר עם הקרן,ולתרום בדרך זו,כמו גם באמצעות הרצאות שונות ומעוררות השראה,אותן היא מעניקה לסטודנטים בתוכניות 'אייסף' אליהן היא מוזמנת.

מירב מאמינה שכסטודנט וכבוגר בקרן 'אייסף' יש לך אחריות חברתית גדולה הרבה יותר-להנהיג,ליזום ולעשות למען האחר.

עשייתה החברתית,הולכת ומתרחבת בימים אלו,בהיותה חברה במועצת ת"א,או כפי שהיא מכנה זאת "רשימה של חברים שחשוב להם לקדם דברים ושאוהבים את ת"א"

כחברה בה,היא מקדמת כעת נושאים הקרובים לליבה,כתחום הנוער בפרט וחינוך ככלל,כשאחד הפרויקטים המרכזיים על שולחנה,הינו הקמת שלטר לנערים חסרי בית מתל אביב,צורך שקיים לדבריה ועדיין לא מומש בעיר.

ניתן לפנות למירב בשאלות,תהיות,הצעות או מילים טובות ב This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Back to top