שבת העיון של ' אייסף' הפכה עם השנים לשם מותג. הסטודנטים כמהים לקחת בה חלק והזיכרונות שהיא מייצרת עבור כל מי שנכח בה- סטודנטים בהווה לצד בוגרים מן העבר הקרוב והרחוק גם יחד, אינם מובנים מאליהם.

גם השנה יצאו הסטודנטים ליומיים שופעים בידע חדש, חוויות, התנסויות חד- פעמיות ומפגשים מעוררי השראה כמו שרק 'קרן אייסף' יודעת ליצור ולהפיק.

4

 

מתחילים.  ההתרגשות עצומה כבר בבוקר יום שישי, רגע ההתכנסות במלון 'חוויה קראון פלזה', בנצרת עילית.רישומים, נישוקים ומפגשים מרגשים נרשמים כבר ברחבה השוקקת חיים סטודנטיאליים, מכל תוכניות הקרן, מוסדות הלימוד וקצוות הארץ.

הסילבוס מוכן והתוכניות מוגשת, אך דבר לא יכין את המשתתפים למסע המרתק אותו הם עומדים לעבור ביומיים שופעים של סופשבוע שיש בו הכל מהכל.

עוד במליאת הפתיחה ובחירת הדוברים, הורגש הלך הרוח של השבת ואיתו החלו לנוע גם הגלגלים- הנעה של רגש לצד מחשבה שמתפתחים עם כל חשיפה למידע חדש ומעורר השראה. 

 

ח"כ שלי יחימוביץ', פתחה עם בשורת מתווה הגז- על משמעויות חלוקת הכסף, שכר הבכירים והגורמים לאי-שיוויון ובדבריה יצרה בהירות לצד פתיחת הצוהר לשער של חוסר הבנה- של המצב, הנסיבות ויחסי הכוחות הסבוכים במדינה כה קטנה.

פרופסור ניסים מזרחי, היה זה שהמשיך את שיח המומחים וחשף נתונים מעניינים הנוגעים בדפוסי ההצבעה שלנו שהצליחו להותיר חומר למחשבה בייחוד כשהדגיש כי ההצבעה נובעת מהנעה פנימית ( שאינה רגשית או שכלתנית בלבד) ורק כאשר תהייה הבנה אמיתית של גורמי ההנעה, יהיה מצב לשינוי באופן ההצבעה.

כמי שהיה חבר בוועד המנהל של האגודה לזכויות האזרח, קידם פרופסור מזרחי מפגשים מרתקים בין האגודה לחברים בש"ס, במסגרתם הצליח להוביל שינוי באופן המחשבה של שני הצדדים והוכיח שוב, כי רק בשיח אמיתי ניתן להוביל מהלכים משמעותיים.

NisimMizrachi

 

ח"כ מירב בן ארי, בוגרת הקרן סיפרה על התפקיד המשמעותי של אייסף בעיצוב זהותה האישית והמקצועית– כיו"ר ראש בועדת המשנה לטיפול בצעירים וצעירות חסרות בית, כחברה בועדת החינוך,והוועדה לרווחה והוועדה לשוויון מגדרי , היא פועלת רבות לשינוי חברתי כמיטב החזון האייספי.

 

 

ונחתם בהופעה משמחת ומקפיצה של להקת האחיות " A-WA", המצליחה בארץ ובחו"ל, אשר זכתה להצלחה רבה גם בקרב הסטודנטים של אייסף, שעד מהרה נסחפו אל רחבת הריקודים, אותה יצרו בצעדים תימניים, כקצב הגרוב התימני-מודרני שהכתיבה הלהקה. 

 

ארוחת צהריים, התארגנות מהירה בחדרים...והופ, שוב נפגשים. הלוא מדובר ב' קרן אייסף' - כאן לומדים, חושבים, עובדים...או כמאמר השיר "אין רגע דל, או סקנדל או פסטיבל..." ונראה שהשבת נעה יפה על רצף המשפט הנ"ל, כשמיד לאחר האופוריה בפסטיבל המוסיקלי נפגשים למעגל שיח מעורר על צדק בישראל.

השבת נכנסה ולאחר ארוחת ערב, קידוש משותף ורב תרבותי, פנו התוכניות השונות לפעילויות קבוצתיות במטרה להמשיך ולהעמיק את הקשרים באווירה ייחודית כזו השמורה לקבוצה הנמצאת יחד בחוויה משותפת, הרחק מהבית, לפחות זה הפיזי.

בבוקר, יחד עם קפה הפוך או שחור חזק, התיישבו הסטודנטים למפגש המסורתי של "קפה עם ועד מנהל". שם, במפגש האינטימי בקבוצות הקטנות, נשאלו כל השאלות החשובות והמסקרנות...

 

יחסי הכוחות  מגיעים לשיאם, כשבין הדלתות המקבילות, מבחר אינסופי של עוצמה ודמויות מפתח לידע והבנה: בדלת אחת, עו"ד אלדד יניב בהרצאה על משולש הכוחות- הון, שלטון ואזרחים, באחרת, שאול אמסטרדמסקי, הכתב הכלכלי דיבר על האתגר של ישראל כמדינה מזדקנת בה הילודה גבוהה אך המגזר העובד מצטמצם, ועל הצורך במציאת פתרונות יצירתיים. מולו ח"כ, פרופסור יוסי יונה בדבריו בנושא האתגר הרב-תרבותי בחינוך ובהשכלה הגבוהה, יו"ר קרן אייסף, פרופסור אלי אברהם,דיבר על מרכז ופריפריה בתקשורת הישראלית כש"סיפורים בצבע" נרקמו בדלת של ברהנו טגניה , כתב חדשות ערוץ 2 שחשף כמה סודות מעולם התקשורת הצבעוני לצד עוד ועוד מרצים מרתקים, בזוויות מבט שטורפות את כל הקלפים וחושפות את המגוון הבלתי נתפש של הכוחות הקיימים והשפעתם של אלו, על כולנו.

מתגובות הסטודנטים נראה כי השבת בעיקר חשפה את המורכבויות השונות שיחסי הכוחות הרבים מייצרים ויצרה גירוי למחשבה מעמיקה " יצאתי עם הרגשה שחידדתי את הדעה שלי על המצב הכלכלי-חברתי בישראל. זה קרה במהלך דיון סוער במסגרת " מעגלי צדק" אמר אחד הסטודנטים ואילו סטודנטית אחרת כתבה "השסעים בחברה התחדדו לי באופן מטריד. כל קבוצה בחברה היא מדכאת או מדוכאת במקביל. מה עושים עם זה?" והיו מי לומר שבאותה עת יכלו לומר כי "צריך לעבד את זה..."

יחידת סיכום אחת לפני סיום- אז איך מעבדים את כל הנתונים, המחשבות והרגשות המבעבעים? כנראה שזה ייקח עוד כמה ימים, או שנים...אולי כשהסטודנטים של 'אייסף' יהיו, ביום מן הימים, חלק מהכוחות המשפיעים בחברה, אלו שנותנים את הטון, בכיוון הנכון.  

Back to top